30.6.2011

Vadelmakermakakku



Ystäväni tilasivat minulta n.60 hengen kermakakun 60-vuotisjuhliin. Ihan peruskermakakkua toivottiin tummalla kakkupohjalla, ja nimenomaan vadelmien kera. Vadelmakermakakku on mun mielestä kaikkien kakkujen kruunaamaton kuningatar. Väliin päätin laittaa mansikkamoussea. Kakku oli menestys ja maistui juhlaväelle, kuinkas muuten ;)

Pohja:
3 x kaakaokääretorttupohja (ohjetta tulee myöhemmin)

Kostutus vaniljamaidolla (maito + vaniljasokeri) määriä en muista... kostutus on mulle pieni peikko :)

Täyte (yhteen väliin):
1 purkki Valion Mansikkakermaa
1/2 purkkia maitorahkaa
n.250g mansikoita soseutettuna (tuoreita tai pakaste)
1/2dl vaniljakreemijauhetta
(sokeria)

Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää rahka ja soseutetut mansikat ja lopuksi vaniljakreemijauhe. Jauhe jähmettää täytteen, jos vierastaa noita jauheita, niin 3 liivatelehteä tilkkaan vettä sulatettuna ajaa saman asian. Sokeria voi lisätä maun mukaan, itse en laittanut, vaniljakreemijauhe makeuttaa mielestäni tarpeeksi. Täytettä tein siis kaksi satsia.

Reunoille vatkasin 2 purkkia kermaa ja päälle laitoin muistaakseni 600g pakastevadelmia ja kiilteen hyytelösokeripaketin kyljessä olevan ohjeen mukaan kaksinkertaisena. Ja vähän vaaleanpunaisia nonparelleja. Eihän nyt 60-vuotiaan mieshenkilön synttärikakku ole mitään ilman vaaleanpunaisia nonparelleja.

Ei kommentteja: