29.6.2011

Porkkanakakku sitruunatuorejuustokuorrutuksella




Porkkanakakku on.vaan.niin.hyvää!!! Toisaalta aika työläs tehdä, mutta ehdottomasti vaivan arvoinen. Tämän taikinan jaoin kahteen osaan, josta toisen paistoin pienessä 18cm irtopohjavuoassa, ja toisen puolen paistoin sydänleivosvuoassa (oli ihan uusi ja oli pakko kokeilla) joten tuloksena oli yksi pienehkö kakku ja kuusi sydämenmuotoista porkkanaleivosta. Niitä sitten jakelin tyttäremme kummeille ja muille ystäville. Pikkukakun söin IHAN ITSE, muahahaa :D Kuorrutuksenkin värjäsin pastavärillä söpön pinkiksi <3

Ohjeessa tosiaan käytetään kahta vuokaa, joissa kakku paistetaan, mutta emmää ole koskaan niin tehnyt, ihan hyvin sain kakun veitselläkin kahteen osaan. Paistoaika voi tietysti olla hiukan eri, jos koko taikinan paistaa yhdessä vuoassa.


Taikina:
2,5 dl pähkinärouhetta (esim hasselpähkinää)
350 g porkkanoita punnittuna ennen kuorimista
1 tölkki ananasmurskaa
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 1/2 tl kanelia

4 munaa
3,5 dl sokeria
240 ml rypsiöljyä (TAI sulatettua margariinia jota itse käytin)
2 tl vaniljauutetta

Täyte ja kuorrutus:
100 g huoneenlämpöistä suolatonta voita
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g tomusokeria
1 tl vaniljauutetta
1 tuore sitruuna (pelkkä kuori raastettuna)

Voitele ja korputa tai vuoraa leivinpaperilla kaksi halkaisijaltaan 23 cm vuokaa,
tai tilavuudeltaan vastaavaa suorakaiteista vuokaa. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Jos pähkinät ovat kokonaisia, hienonna ne karkeaksi rouheeksi.
Kuori ja raasta porkkanat hienoksi.

Sekoita jauhot, ruokasooda, leivinjauhe, suola ja kaneli valmiiksi keskenään.

Vatkaa munia noin minuutti vaahdoksi.
Lisää sokeri ja vatkaa kunnes munavaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa, noin 4-5 minuuttia.

Lisää vaniljauute ja kaada öljy (tai marg.) taikinan sekaan tasaisena norona samalla vatkaten.

Lisää jauhoseos, mutta sekoita vain sen verran että jauhot juuri sekoittuvat taikinaan.

Sekoita lastalla varovasti laskostellen porkkanaraaste, pähkinät ja ananasmurska.
Varo, ettei munavaahto laske.
Jaa taikina tasaisesti molempiin vuokiin ja paista 25-30 minuuttia,
eli kunnes keskelle tuikattu hammastikku tulee puhtaana ulos.
Anna kakkujen jäähtyä ennen kuin poistat ne vuoistaan.

Kuorrute:
Vatkaa tuorejuusto ja pehmeä, huoneenlämpöinen voi aivan tasaiseksi sähkövatkaimella.
Siivilöi tomusokeri vaiheittain joukkoon samalla jatkaen vatkaamista.
Lisää lopuksi vaniljauute ja hienoksi raastettu sitruunan kuori.

Laita kuorrutetta kakun väliin ja pinnalle.

Kakku on parhaimmillaan kylmänä, ja se säilyy mainiosti pari päivää jääkaapissa.

Ei kommentteja: