Annapurna- The universal and timeless kitchen-goddess, the mother who feeds. Without her there is starvation.
29.6.2011
Jauhelihamuffinssit
Tyhjentelin jääkaappia eräs kaunis päivä ja etsiskelin netistä hyviä reseptejä suolaisiin muffineihin. Ylläripylläri en taaskaan muista, mistä nämä löysin. Näihin teen ens kerralla täytettä puolitoistakertaisen satsin, tai vaihtoehtoisesti pienemmän taikinan. Muuten nämä olivat ihan superhyviä, ja menivät hetkessä parempiin suihin :)
Taikina:
2 munaa
1dl sulatettua margariinia (käytin voita!!)
1dl maitoa (laitoin kuohukerman jämät)
1rkl siirappia
3dl jauhoja (täysjyvä)
1dl ruisleseitä
3tl leivinjauhetta
1/2tl suolaa
Sekoita kuivat aineet kulhossa, märät toisessa ja yhdistä taikinaksi.
Täyte:
300g jauhelihaa (laitoin 250g)
sipuli pilkottuna
2pientä porkkanaa raastettuna
200g maustamatonta tuorejuustoa (käytin paprikasulatejuuston jämät)
1 1/2dl ketsuppia
2rkl pitsamaustetta
mustapippuria myllystä
basilikasilppua (en laittanut kun ei ollut)
Ruskista jauheliha, lisää jossain vaiheessa sipulit ja porkkanat joukkoon, lisää tuorejuusto, mausta ketsupilla ja mausteilla
Jaa taikina muffinipellin koloihin, jaa täyte päälle, päällystä juustoraasteella. Paista 200 asteessa noin 16-20minuuttia. Tomaattia voi kans laittaa pinnalle, mä en voinut koska mieheni on vannoutunut tomaatinvihaaja. :D :D
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti