25.5.2012

Mokka-suklaa-pähkinämuffinit



Parhaat muffinit syntyvät käden käänteessä. Ja parhaat muffinireseptit ovat niin yksinkertaisia ja nopeatekoisia, että taikinan saa tehtyä vaikkapa ruuanlaiton lomassa, aamukahvia nauttiessa, tai vaikka yllätysvieraiden ilmestyessä ovelle. Ihan oikeesti :D
Tässä ohjeessa ei vaahdoteta eikä vatkata. Tarvitset vain kaksi kulhoa, toisen märille aineksille ja toisen kuiville. Lisäät märät aineet kuiviin ja sekoitat kauhalla taikinan sekaisin. Se on siinä. Muffinit uuniin ja sieltä ulos. Ihan joka iikka osaa :D
Tämä ohje on vielä niin tuhanteen kertaan varioitavissa, että näistä saa vaikka minkälaisia riippuen päivästä ja mitä kaapista löytyy!

Ohje olkaa hyvä:

2 isoa kananmunaa
120ml piimää
120ml rypsiöljyä
60ml vahvaa kahvia tai espressoa, huoneenlämpöistä
1tl vaniljauutetta

2,4dl vehnäjauhoja
1,8dl täysjyvävehnäjauhoja
60ml kaakaojauhetta
2,4dl fariinisokeria
1/2tl leivinjauhetta
1tl ruokasoodaa
1/4tl suolaa

120ml pähkinöitä rouhittuna (käytin pekaanipähkinöitä mutta voi käyttää mitä haluaa!)
2,4dl suklaata rouhittuna (taas, ihan mitä vaan, itse laitoin tummaa-ja maitosuklaata)

Lämmitä uuni 190 asteeseen, laita muffinivuoat muffinipellin koloihin. Sekoita kuivat aineet kulhossa, lisää niihin pähkinä-ja suklaarouheet. Sekoita märät aineet toisessa kulhossa kunnolla sekaisin, lisää kuiviin aineisiin ja sekoita VAROVASTI juuri ja juuri sen verran että ainekset menevät sekaisin. Jos sekoitat liian paljon ja rivakasti, muffineista voi tulla kovia. Parhaat muffinit syntyvät hiukan kokkareisesta just ja just sekoitetusta taikinasta.

Jaa taikina muffinivuokiin ja paista uunissa 18-23minuuttia, tai kun muffinin keskelle tökättyyn coctailtikkuun ei enää tartu taikinaa. Paistoajan kanssa kannattaa olla tarkkana, jos ne ovat liian kauan uunissa niin niistä tulee kuivia.

Nämä ovat täydellisen hyviä ihan sellaisenaan, mutta jos haluaa hifistellä niin voit kuorruttaa muffinit vaikka kermavaahdolla.


Ei kommentteja: