Annapurna- The universal and timeless kitchen-goddess, the mother who feeds. Without her there is starvation.
29.6.2011
Kinkku-kananmunapiirakka
Tykkään väsätä aamupaloja :) kiireettömät viikonloppuaamut ovat mulle otollisinta aikaa tehtailla jotain erikoisen hyvää sen ainaisen kaurapuuron sijasta. Tällaisen reseptin löysin netissä surffaillessani, ja olin heti ihan liekeissä! Nyt en kuollaksenikaan muista, mistä tän bongasin, ja edes että onko tää just tarkalleen se resepti vai tuunasinko tätä. Mutta enivei:
1 iso paketti valmista voitaikinaa
200g ohuen ohuita kinkkuleikkeleitä
7 kananmunaa
kevätsipulia
suolaa, mustapippuria
kanamuna voiteluun
Sulata taikina, kauli ja asettele puolet piirakkataikinasta vuoan pohjalle. Lado puolet kinkuista pohjalle, riko kananmunat niiden päälle. Älä riko keltuaisia kuitenkaan, pistele niitä hieman haarukalla. Silppua kevätsipulia maun mukaan ja ripottele munien päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla, lado loput kinkut munien päälle. Kauli loput taikinasta kanneksi, ylijäämätaikinasta voit ottaa muoteilla kuvioita kannen päälle. Voitele kananmunalla ja paista uunissa 200c noin 30-35 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja nauti :)
Tää sai raikuvat aplodit, aviomies rakastaa suolaisia leipomuksia ja tästä tuli heti suosikki :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti