Annapurna- The universal and timeless kitchen-goddess, the mother who feeds. Without her there is starvation.
29.6.2011
Hyydytetty lohikakku
Tämän suolaisen herkun löysin Ulla Svenskin toimittamasta kirjasta Pipareista pitsikakkuun. Loistava kirja, ja ihana kakku jota on tullut tehtyä monenmonta kertaa!
Pohja:
n. 250g saaristolaisleipää
100g voita
Täyte:
200g yrtti- tai ruohosipulituorejuustoa
200g raejuustoa
150g graavi- tai kylmäsavulohta
1/2-1dl tilliä
1/2tl valkopippuria
1/2tl suolaa
3rkl sitruunamehua
2kpl liivatelehteä
Koristeluun esim:
7 keitettyä kananmunaa
300g katkarapuja
tilliä
(mätiä)
Raasta leipä isolla raastimella, sulata voi joukkoon ja painele irtopohjavuokaan.
Sekoita tuorejuusto, raejuusto, silputtu tilli ja lohi ja mausteet keskenään. Liota liivatteet, sekoita ne kuumennettuun sitruunamehuun ja sekoita täytteeseen hyvin. Kaada täyte vuokaan, anna hyytyä ja koristele! Nam!!
Tässä samaista kakkua lähdössä ristiäisiin kaksin kappalein :)
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti