25.5.2012

Red Velvet-kakku



Tässä taannoin suunnittelin tekeväni taas Red Velvet kuppikakkuja ystävälle vietäväksi. Taikina päätyi kuitenkin kakkuvuokaan. Mieli muuttuu välillä kesken kaiken :D Kuppikakuthan tehdään samalla ohjeella kuin kakku, ainesten määrä on vaan puolitettu. Tästä tuli tosi kivan kokoinen. Eipä silti, ei mua kauheasti itkettäisi vaikka tätä olisi isompikin satsi jääkaapissa, mutta välillä on kiva tehdä ihan jotain pientä vaan, varsinkin jos tietää että syöjiä on vaan muutama onnekas.

Alkuperäisessä ohjeessa kakkupohja paistetaan kahdessa eri vuoassa, pohjat halkaistaan ja täytetään, joten välejä tulee neljä. Itse pistin mutkat suoriksi ja paistoin koko komeuden yhdessä vuoassa ja halkaisin pohjan kolmeen osaan. Hyvin toimi.

Ohje olkaa hyvä: (jos määrät näyttää hassuilta niin se johtuu siitä että olen kääntänyt ne jenkkimitoista "selkokielelle" :D)

Pohja

3dl vehnäjauhoja
1/4 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1rkl kaakaojauhetta

60g suolatonta voita (huoneenlämpöistä)
1,5dl sokeria

1 iso kananmuna
1/2 tl vaniljauutetta

120ml piimää
1 rkl nestemäistä punaista elintarvikeväriä

1/2 tl valkoviinietikkaa
1/2 tl ruokasoodaa

Kuorrutus/täyte

230g Philadelphia-tuorejuustoa (huoneenlämpöistä)
1/2 tl vaniljauutetta
1,2dl tomusokeria (sihdattuna)
160ml vispikermaa

Lämmitä uuni 175 asteeseen, voitele ja jauhota 18cm irtopohjavuoka. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Laita syrjään.
Vatkaa huoneenlämpöinen voi pehmeäksi, lisää sokeri vähitellen ja vatkaa muutama minuutti, kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää kananmuna ja sekoita, lisää vaniljauute ja sekoita taas.
Värjää piimä elintarvikevärillä punaiseksi.
Lisää kuivat aineet ja piimä taikinan joukkoon pienissä erissä vuorotellen, nuolijalla sekoittaen.
Pienessä kulhossa, yhdistä ruokasooda ja viinietikka (seos sihisee ja vaahtoaa välittömästi) ja lisää se vikkelästi taikinan joukkoon ja sekoita.
Etikka ja sooda reagoivat taikinan kanssa heti, joten kaada valmis taikina nopeasti kakkuvuokaan ja laita uuniin.
Paista alatasolla uunin tehokkuudesta riippuen NOIN 30-40minuuttia, tai niin kauan kunnes keskelle tökättyyn coctailtikkuun ei tartu enää taikinaa. Paistoaika voi vaihdella.. alkuperäisessä ohjeessa kun pohja paistettiin kahdessa eri vuoassa, niin paistoaika on luonnollisesti lyhyempi. Anna kypsä pohjan jäähtyä kokonaan ja halkaise kolmeen osaan.

Vatkaa täytettä varten huoneenlämpöinen tuorejuusto pehmeäksi, lisää vaniljauute, sen jälkeen tomusokeri pienissä erissä. Sen jälkeen lisää vispikerma, hiukan kerrallaan, kokoajan vatkaten. Vatkaa reilusti kunnes kuorrute vaikuttaa sopivalta levitettäväksi.



Täytä välit kuorrutteella ja levitä loput kakun päälle.



Anna tekeytyä jääkaapissa muutama tunti. Nauti :)



Tosiaan saman taikinan voi laittaa myös muffinivuokiin ja kuorruttaa ne. Ihan miten mieli tekee :)

Ei kommentteja: