27.3.2012

Maitosuklaa-pekaanipähkinäpiirakka

Heikkona piiraisiin. Tämän kanssa vaniljajäätelöä, kiitos! Etsiskelin pitkän aikaa sopivaa pekaanipähkinäpiirakan ohjetta, tällaisen sävelsin muistaakseni muutamasta eri reseptistä! Kaikista kauheinta näissä piiraissa on se, että parasta olisi malttaa odottaa seuraavaan päivään, silloin tämäkin on parhaimmillaan. Eipä ole onnistunut vielä :D


Koska olen laiska, käytän valmista murotaikinaa. Olen muutamia kertoja tehnyt perinteistä jenkkiläistä "pie crustia" näihin, mutta murotaikina sopii paremmin ainakin omaan, suomalaiseen suuhun. Täyte on taas niin helppo että naurattaa, ainekset vaan sekaisin ja pohjan päälle ja eikun uuniin.

1 valmis murotaikinapohja

3 munaa
1 cup vaahterasiirappia
2/3 cup sokeria
1/3 cup sulatettua voita
1 cup rouhittuja pekaanipähkinöitä
1/2 cup rouhittua maitosuklaata

Lämmitä uuni 175 asteeseen

Sekoita munat kevyesti kulhossa vispilällä, lisää siirappi, sokeri ja voi.
Sekoita.
Lisää joukkoon pähkinät ja suklaat.
Kaada vuokaan, suojaa piirakan reunat foliolla, paista n.25 minuuttia, poista folio ja paista vielä n. 25 minuuttia.
Jäähdytä kunnolla, mieluiten seuraavaan päivään. Tarjoa vaikka jäätelön kanssa, lämmitä piirakka uunissa uudelleen jos haluat.

Toim.Huom. Taas, koska olen laiska, olen hankkinut mittakulhon, jossa on jenkkiläiset cup-mitat, ei tarvitse joka kerta laskeskella ja muutella määriä tutuiksi. Suosittelen!!

Ei kommentteja: