Annapurna- The universal and timeless kitchen-goddess, the mother who feeds. Without her there is starvation.
2.7.2011
Maitosuklaa-Baileyskakku
Mieheni syntymäpäiville tein muun muassa tällaisen suklaa-Baileyskakun. Tämä ei esittelyjä sen kummemmin kaipaa :D
Pohjana käytin kaakaokääretorttupohjaa, kostutin vaniljamaidolla. Kakun kokosin 24cm irtopohjavuokaan.
Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 Sunnuntai Vanilja kasvirasvavalmistetta
1 prk (2.5dl) Flora Vispiä
1 dl tomusokeria
Sekoita juustot keskenään, lisää vaahdotettu kerma ja mausta tomusokerilla. Jaa vaahto kahteen kulhoon. Toisesta tulee suklaatäyte ja toisesta Baileys.
Maitosuklaatäyte:
130g Pandan maitosuklaata
2 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa, jäähdytä hetki ja lisää täytteeseen. Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää täytteeseen (yleensä en suklaatäytteisiin laita liivatetta, koska mun mielestä suklaa jähmettää itsessään täytteet ihan hyvin. Ensin meinasin että jätän liivatteen pois, mutta jänistin ja noudatin alkuperäistä ohjetta) Kaada täyte vuokaan pohjan päälle.
Baileystäyte:
1dl Baileys-kermalikööriä
3 liivatelehteä
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Lisää täytteeseen likööri ja kiehuvaan vesitilkkaan sulatetut liivatteet. Kaada vuokaan ja siirrä kakku jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Koristele kakku mieleiseksesi, tähän pursottelin kaakaojauheella värjättyä kermavaahtoa ja suklaarouhetta.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti