1.7.2011

Kinuskikermakakku



Rakas äitini täytti keväällä pyöreitä, ja pyysi minua tekemään kakun kahvipöytään. Kinuskikakku oli toiveena, ja lakkoja väliin jos mahdollista.
Koskaan aiemmin en ollut kinuskikakkua tehnyt, ja olin tosi innoissani. Samaan konkurssiin päätin ottaa toisenkin haasteen vastaan, eli ruusukoristeet :) niitä olin jo pitkään ihastellut eri blogeissa ja viimein päätin kokeilla! Marsipaanista en halunnut niitä tehdä, joten päädyin Omar-karkkeihin. Ajattelin että se olisi ehkä vähän armollisempaa muovailtavaa näin aloittelijalle. Oikeassa olin, Omareilla oli miellyttävämpää harjoitella, ja lopputuloksesta rohkaistuneena olen sittemmin tehnyt ruusuja myös muista massoista :) ja eihän nuo Omarit pöllömmän makuisiakaan ole!

Pohja 6 munan vaalea kakkupohja (käytin 26cm irtopohjavuokaa), kostutus vaniljamaito

Täyte:
500g lakkoja (pakaste)
reilu 100g lakkahilloa
2,5 dl kermaa
1pss Blå Bandin Vanhanajan Vanilijakastikejauhe
2,5dl täysmaitoa

Pinnalla kinuski:
2dl kuohukermaa
2dl fariinisokeria

Pursotukset Flora Vispiä

Ruusut ja lehdet ym. yhdestä pussillisesta Omar-karkkeja (vähän lämmitetään mikrossa ja muovaillaan)

Kokosin kakun irtopohjavuokaan. Sulatin lakat, sekoitin joukkoon lakkahillon. Valmistin vaniljakreemin sekoittamalla vaniljakastikejauheen 2,5 desiin täysmaitoa, vatkasin kerman ja lisäsin lopussa siihen kreemin. Täytin kakun välit lakoilla ja kermavaahdolla.

Kinuskin keittelin lopuksi ja kylläpä jännitti että meneekö nyt ihan pipariksi :) vartin verran taisin keitellä, ja ens kerralla vähempikin riittää, keitin ehkä himpun verran liian kauan. Ja kinuskia olisi voinut olla enemmän, ehkä 3 desistä kermaa ja sokeria, nyt ei meinannut ihan reunoille asti riittää tämän kokoiseen kakkuun. Onneksi kermapursotukset pelastavat monenmoisia sössimisiä.

Ei kommentteja: